Hopp til innhold

Jordugle

Asio flammeus

Kort fortalt

Habitat
Myrer, gressmarker, hei, tundra og andre åpne områder med mye smågnagere
Føde
Hovedsakelig korthalemus og andre smågnagere; også andre små pattedyr og fugler
Aktivitet
Både dag- og nattaktiv; jakttidspunktet følger særlig aktiviteten hos byttedyrene
Størrelse
Lengde: ca. 34–43 cm Vekt: ca. 206–475 g
Utbredelse
Nord- og Sør-Amerika, Europa, Asia, deler av Nord-Afrika og mange øygrupper; nordlige bestander er trekkende eller nomadiske
Utforsk mine observasjoner 2 observasjoner på 1 sted

Laster kart og observasjoner…

Har du sett denne arten?

Uavhengig artsarkiv

Har denne artssiden vært nyttig?

Wildlife Vagabond er utviklet og vedlikeholdt uavhengig. Frivillig støtte bidrar til drift, kart, datalagring og videre oppdatering av artsarkivet.

Støtt Wildlife Vagabond

Artsinnholdet forblir fritt tilgjengelig.

Kilder

Informasjon om artens globale utbredelse og status bygger hovedsakelig på globale rødlistedata. Se kildene nedenfor for detaljer.

  1. Artsdatabanken. (2021). Jordugle, Norsk rødliste 2021. https://lister.artsdatabanken.no/rodlisteforarter/2021/28170
  2. BirdLife International. (n.d.). Short-eared Owl species factsheet. https://datazone.birdlife.org/species/factsheet/short-eared-owl-asio-flammeus
  3. Calladine, J., du Feu, C., & du Feu, R. (2012). Changing migration patterns of the Short-eared Owl Asio flammeus in Europe: an analysis of ringing recoveries. Journal of Ornithology, 153(3), 691-698. https://doi.org/10.1007/s10336-011-0786-y
  4. Calladine, J., Hallgrimsson, G. T., Morrison, N., Southall, C., Gunnarsson, H., Jubete, F., Sergio, F., & Mougeot, F. (2024). Remote tracking unveils intercontinental movements of nomadic Short‐eared Owls (Asio flammeus) with implications for resource tracking by irruptive specialist predators. Ibis, 166(3), 896-908. https://doi.org/10.1111/ibi.13304
  5. Calladine, J., Southall, C., Wetherhill, A., & Morrison, N. (2024). Use of dwarf shrubland–grassland mosaics by a nomadic predatory bird: the Short-eared Owl Asio flammeus. Journal of Ornithology, 165(4), 1039-1049. https://doi.org/10.1007/s10336-024-02174-z
  6. Cornell Lab of Ornithology. (n.d.). Short-eared Owl identification and measurements. https://www.allaboutbirds.org/guide/Short-eared_Owl/id
  7. International Union for Conservation of Nature. (n.d.). Short-eared Owl. The IUCN Red List of Threatened Species. https://www.iucnredlist.org/species/22689531/202226582
  8. Reynolds, P., & Gorman, M. L. (1999). The timing of hunting in short‐eared owls (Asio flammeus) in relation to the activity patterns of Orkney voles (Microtus arvalis orcadensis). Journal of Zoology, 247(3), 371-379. https://doi.org/10.1111/j.1469-7998.1999.tb01000.x
  9. Store norske leksikon. (n.d.). jordugle. https://snl.no/jordugle
Om innholdet: Artssiden er opprinnelig skrevet av Wildlife Vagabond og oppdateres og forbedres med KI-assistanse. Den gjennomgås redaksjonelt.Slik brukes KI